18 Ocak 2011 Salı

BİLLURİYE (GAZİANTEP)

BİLLURİYE (GAZİANTEP)
350 gr kadayıf ekmeği (kıyılmamış uzun tel kadayıf)
250 gr çekilmiş boz antep fıstığı
250 gr sade yağ
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Şerbet kaynatılır, soğumaya bırakılır. Yuvarlak tepsi eritilen sade yağla bolca yağlanır. Kadayıf ekmeği yan yana boşluk kalmayacak şekilde konur. Üzerine fıstık serpilir. Üstüne alttaki kadayıfla aynı yönde olacak şekilde kadayıf konur. Tepsi ocağın üzerine konur, çevire çevire pişirilir. Pişince başka bir tepsi yardımıyla çevrilir. Kalan yağ gezdirilir. Diğer yüzü de açık renk pişince ateşten alınır ve şerbet gezdirilir. Soğuyunca servise sunulur. Tatlının özelliği ince ve açık renkte olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder